Kada bi godišnja doba promatrali kao filmove, proljeće i ljeto bili bi komedije, a jesen i zima teški psihološki trileri i drame (s iznimkom za Božić).

To su filmovi koje unaprijed već otprilike znamo i prije svakog tog filma se psihički pripremimo na ono što očekujemo.

Kada shvatimo da te filmove sami projiciramo u svojoj glavi, onda shvatimo da ih isto tako možemo i mijenjati.

Kada se jesen približi, pisat ću o tome kako promijeniti film i održati ljeto u glavi tokom cijele godine. Za sada za tim nema potrebe, svi smo već opušteni i sretni. Kome se uopće da razmišljati o radu na sebi i nekakvom vlastitom potencijalu? Pusti me da uživam.

 

Kako iskoristiti ljetni film

Ljeto najčešće prođe u znaku mora, sunca, kupanja i svega ostaloga što se na to nadovezuje. Ali između svega toga postoji puno praznog prostora. Upravo taj prazan prostor je vrijeme koje možemo pametno iskoristiti.

Puno je stvari koje želimo, ali koje ne radimo. U glavi imamo posložene sve moguće izlike zašto to ne možemo, zašto nismo u mogućnosti, zašto trebamo još malo pričekati itd. To su stvari koje bi trebali ugurati u ovaj prazan prostor.

Jer ljeti smo na puno višoj vibraciji od ostatka godine. Pa zašto ne bi tu vibraciju i pozitivnu energiju iskoristili za stvaranje nečeg novog? 

Što je ono što ste oduvijek htjeli probati, ali nikada niste ulovili vremena? Što je ono što želite, ali ste se uvjerili da niste dovoljno kreativni ili talentirani da biste pokušali? Što je ono što ste pustili na čekanje jer „još nije vrijeme za to“? Što je ono što vam stvara uzbuđenje na samu pomisao, ali se bojite pokušati jer vas je strah neuspjeha?

Ako ćete ikada nešto od toga napraviti, ljeto je idealno vrijeme.

 

APP

Ako prođe, prođe.

Ako ne prođe, jebiga, postat će s vremenom smiješna i zanimljiva ljetna priča.

Isto kao što je meni ljeto 2011. u New Yorku postalo jedna od najboljih životnih priča zato što ništa nije išlo kako treba. U 3 i pol mjeseca uspjela sam završiti na hitnoj, dobiti otkaz, ostati dekintirana, dobivati prijetnje o deportaciji, doživjeti 2 near-death iskustva (jedno sa uraganom zvanim Irena, drugo s magičnim keksićima), na sudu prisezati nad Biblijom da ću govoriti truth i nothing but the truth, završiti u gentleman’s baru na razgovoru za plesačicu oko šipke i puno puno plakati.

I vi možete doživjeti ovako super iskustva ako odlučite porušiti vlastite barijere i otvoriti se za nešto novo. „Neuspjeh“ u takvim slučajevima poprima jednu novu dimenziju, a to je smijeh. Mislim da ne možemo poželjeti bolji ishod od toga.

Nemam vremena, nemam para, nisam kreativan, nisam dovoljno… To su pak neki drugi filmovi koje smo sami sebe uvjerili i koji ne mogu biti dalje od istine.

Kako provodimo vrijeme stvar je naših izbora i prioriteta.

Nova, zanimljiva ili luda iskustva ne moraju nužno uključivati lovu niti puno vremena. Dovoljno je samo malo kreativnosti, entuzijazma i odluka.

I za čas u regalu imate suvenir u obliku računa od 1.200,00 dolara koji dugujete Američkoj bolnici.

 

“If it’s still in your mind, it is worth taking the risk.”

Paulo Coelho

 

Ljetni film
kad već pričam o New Yorku… evo jedne iz Nice sa Azurne obale

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Iskoristi ljetni film
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: