Motivacija za nove početke i pozitivne promjene.

Zvuči previše kao self-help materijal? Naginje u tom smjeru, da. Sori.

Kada otvaraš blog, jedan od prvih savjeta koji dobiješ od iskusnih ljudi je slijedeći: “Biraj si temu za koju u 10 minuta možeš navesti barem 20 različitih tekstova.” Za mene je to Shake up Sofa.

To su životne teme o kojima redovito razmišljam, čitam, slušam, istražujem i pišem. To su teme koje imaju konkretan i opipljiv utjecaj na život; teme uz koje se napreduje i postiže željeno.

Nisu baš teme koje se čuju po kavama; ljudi se uglavnom više zanimaju za tuđe živote nego svoje. Ali eto, ja sam se sebično odlučila posvetiti sebi.

Što je najbolje, morala sam učiti kako se to radi. :s

 

Shake up Sofa
Andora, Italija

(ovo nije loš način…)

 

U kojem grmu leži zec?

Od malena smo učeni da više računa vodimo o drugima nego o sebi.

Što će reći ovaj ili onaj, jesmo li bolji ili gori od drugih, tko će nam odati priznanje, tko će nas pohvaliti, čime ćemo se mi hvaliti, kakav smo dojam ostavili, jesmo li dovoljno privlačni, jesmo li razočarali nekoga, jesmo li postigli ono što se očekivalo od nas, jesmo li uspješno prikrili sram, prištić, godine, bol i neuspjeh.

Razmišljanjem o ovim izazovima, krenulo je moje preispitivanje i odluka da mijenjam svoj mentalni sklop; odluka da budem slobodna.

Shvatila sam da je najčešće dovoljna samo jedna rečenica koju smo čuli u pravo vrijeme da potakne ogromnu lavinu novih misli, ideja i životnih promjena. 

Počela sam ganjati takve rečenice. Drugim riječima, počela sam čitati, slušati i pisati više.

Jedno od mojih prvih saznanja bilo je koliko sam uski pogled na svijet imala, misleći pritom da sam osoba otvorena uma. Kakav fail.

Ali nema pomaka bez takvih otkrića.

Spoznajom mnogih zabluda, primjenom naučenog i vidljivog pomaka prema naprijed, došla sam i na ideju pisanja bloga.

Isprva sam ga pisala na engleskom i to samo za sebe, igrala se sa tekstovima i izgledom iz čiste uživancije i želje za učenjem. No ono što me stvarno pogurnulo da ga obnovim i javno objavim je tečaj za čije potrebe moram voditi svoj blog.

Pa se ti misli.

 

O čemu ću pisati?

Pisat ću o temama koje definiraju život kakav živimo, a kojima svakodnevno utječemo na svoje sutra:

  • iluzije i predrasude kojih nismo svjesni, a koje koče naš uspjeh
  • važnost misli i emocija te preuzimanje odgovornosti za situacije u kojima se nalazimo
  • prepoznavanje vlastitih umnih granica i dopuštanje promjena
  • metode za postizanje uspješnog mentalnog sklopa i potpunog uživanja u životu
  • pozitivne novosti iz svijeta koje će zasvijetliti u moru crnih kronika i nepotrebnih informacija

Sve će to dolaziti iz raznoraznih stručnih i manje stručnih izvora uz moju interpretaciju ili nadodano mišljenje ili iskustvo. Na kraju krajeva, i ja još učim.

Ponekad ću napisati i svoj osvrt na knjige, videe i članke, a tu i tamo ubaciti ću priče sa putovanja i izleta. Sve u svrhu inspiracije, motivacije i poticanja poduzetnosti SADA (ne sutra ili u ponedjeljak).

P.S. Trudit ću se što više koristiti vlastite fotke u postovima iz jednog jednostavnog razloga – čini mi se smiješnim preuzimati tuđe fotke s interneta uz ono more fotki koje imam na kompu, disku i raznoraznim drugim mjestima (vjerujem da nisam jedina). Na ovaj način će i te fotke biti korisne i naći svoje mjesto pod suncem. 🙂

 

Kako možete sudjelovati?

Definitivno pozdravljam komentare i sugestije na svim svojim postovima. Čak i hejtere (dat ću sve od sebe da vas moj ego ne napadne).

Ako želite još više sudjelovati možete mi poslati i mail, volim dijeliti iskustva i stvarati nove konekcije. 😉

 

“Progress is impossible without change, and those who cannot change their minds cannot change anything.” – George Bernard Shaw

 

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Shake up Sofa – what is this place?
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: