I tako ja surfam po netu inspirirana svojim starim postom o čišćenju Facebook zida i odlučim pogledati koji su to najčitaniji portali u Hrvatskoj.

Jedan od prvih kojeg uočim u listi najposjećenijih portala je 24 sata. Ok, mislim si. Nisam već koju godinu posjetila taj portal, idem vidjeti što ima. Nikad se ne zna, možda se iznenadim.

 

Vijesti

Prva i najveća vijest: “Zbog napada na Janicu uhitili 12 ljudi, dvoje su maloljetnici”.

Idem dalje: „Damira (19) je ranio hitac iz snajpera i više se nije vratio“, zatim “Silovao je dva mjeseca; Potresan video: Ženu zatekli u lancima, oteo ju serijski ubojica”, a odmah nakon toga „Ljetno vjenčanje; Trudna Maja Cvjetković udala se u bijeloj čipki uz ‘Ringišpil’“ i „Napeto na CMC-u; Seksi bitka: Mokra i ‘gola’ Lana ili Lidija u vrućim hlačicama?“.

Idem malo na Show karticu. Tamo su glavne vijesti ove koje sam već vidjela na naslovnici, trudna Maja i gola Lana ili Lidija. Ali vidim i da Lepa Brena uživa na Cresu dok joj fanovi poručuju da je boginja, a Neda Ukraden ne stari i hvali se kako je sama podigla kćer.

To nije sve; ponovno Lepa Brena, sada velika vijest: „Lepa Brena pozirala u badiću: ‘Nitko ti nije ni do koljena…’“. Malo iznad toga vidim da se Katy Perry slomila i plakala jer ju je sram što se htjela ubiti.

Osim toga, kapetan Dinama Antolić oženio odabranicu Mateju, Richard Hammond je već 3.put ‘za dlaku’ izbjegao tragediju, a Taylor Swift je prekinula bojkot glazbenog servisa zbog Katy.

Odem na karticu Lifestyle i vidim najveći članak na vrhu strane: “Kakvo rublje najviše volite? Boja otkriva strast ili nježnost”. Zatvaram portal.

 

Stvarno?

Ovo su stvari koje mi Hrvati najviše čitamo? Stvarno?

Ponovno razočarana istom spoznajom krećem pisati post.

Ne mislim loše o 24 sata niti ih krivim; ne krivim nikoga. Ljudi rade svoj posao i pišu ono što se čita. Mi smo ti koji čitamo i dajemo im poticaj da nastavljaju sa serviranjem ovako zanimljivih i kreativnih vijesti.

Jer kao da će se nešto promijeniti ako prestanemo čitati ovakve vijesti. Pa ni na izbore ne izlazimo.

A kada konačno probamo nešto novo pokrenuti i dati neki mali doprinos, kao što sam pisala u postu Darivanje, tada dobijemo pravu potvrdu da se ne treba ni truditi. I eto nas opet sa dragom nam izlikom “kao da će se nešto promijeniti”.

Zato radije sjedi, šuti i čitaj vijesti. Tako ćeš znati da se Maja udala u bijeloj čipki uz pjesmu Ringišpil i oduševit ćeš se linijom Lepe Brene na Cresu.

 

“It takes nothing to join the crowd. It takes everything to stand alone.”

Hans F. Hansen

 

 

Follow my blog with Bloglovin

Što mi Hrvati čitamo

2 thoughts on “Što mi Hrvati čitamo

 • 11.06.17. at 08:06
  Permalink

  To čitaju oni koji po cijele dane ništa ne rade, žive na tuđi račun i kukaju u komentarima kako im je teško. Takvi kao mi s razlogom nismo među njima.

  Reply
  • 20.06.17. at 04:06
   Permalink

   e da, to “kukanje” nekako ide ruku pod ruku s čitanjem gluposti…

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: